Aparatologia del centre

Equip d'ecografia

A l’institut terapèutic del dolor hem invertit en tecnologia, ja que creiem que l’ecografia serà el futur de tots els centres de fisioteràpia. És una eina que pot servir de suport a l’hora d’arribar a un diagnòstic i per observar si el tractament està anant correctament.

L’ecografia és utilitzada al camp sanitari per molts professionals degut a les seves moltes funcions. Nosaltres, com a centre de fisioteràpia, fem servir la branca d’ecografia musculoesquelètica que ens permet observar l’estat dels músculs, els tendons, els lligaments i els nervis.

L’ecografia és una prova indolora, ràpida de fer i no té cap repercussió negativa per al pacient. Simplement, consisteix en la col·locació de gel d’ultrasò sobre la pell, que permet que en posar la sonda ecogràfica, es vegin les imatges a la pantalla de l’ecògraf.

Indiba / Winback

Aquests dos aparells permeten als fisioterapeutes realitzar la teràpia Tecar o tecarteràpia, que consisteix en l’emissió d’ones de radiofreqüència (que no afecten el teixit humà), permeten activar el metabolisme de les cèl·lules restablint el seu equilibri, reduir el dolor i augmentar l’aportació sanguínia dels teixits.

Aquesta teràpia es pot aplicar a gairebé tot el món, la seva aplicació és indolora i és agradable per al pacient. Gràcies a aquest tractament, es facilita la recuperació del moviment, es normalitza el to muscular i es redueixen els temps de recuperació.

Equip de radiologia

El nostre centre disposa d’un equip de radiologia que permet que tot el procés de diagnòstic i tractament sigui més ràpid i eficient.

La radiografia diagnòstica és una branca de la medicina que utilitza la tecnologia imatgeològica per diagnosticar. És una prova molt ràpida de fer que ens permet descartar fractures o altres problemes de l’os. És realitzada pel tècnic en imatge radiològica i els resultats són valorats per l’equip mèdic.

Des de l’institut terapèutic del dolor, sabem que és imprescindible començar com més aviat millor amb la recuperació per obtenir millors resultats i reduir els temps de recuperació. Hem observat que la majoria de centres no disposen d’un equip de radiologia i això fa que el pacient hagi d’anar d’un centre a l’altre per rebre els diferents serveis. Tot això provoca que el pacient perdi temps i que el procés de rehabilitació pugui trigar setmanes a començar.